Slik je dat? wat je niet mag weten over je eten - Joanna Blythman

Vorige Artikel 4 van 6 Volgende
€ 49,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

 

Joanna Blythman is een bekroond onderzoeksjournalist en gezaghebbend commentator op de voedselketen. In eerder verschenen boeken schreef ze over:
- de milieuimpact van kweekzalm;
- discutabele gezondheidsclaims;
- de oorzaken van stijgende voedselprijzen;
- de toename van obesitas.

Ze legt in Swallow this haarfijn uit wat de voedingsindustrie allemaal met ons eten uitspookt.

Misschien was je al voorstander van onbewerkt voedsel, en anders ben je dat zeker na het lezen van dit boek.

Slik je dat? is de Nederlandse vertaling.
 

Enkele quotes uit haar boek:

Smaakstoffen
Smaakstoffen zijn additieven waarmee onverkoopbare producten toch verkocht kunnen worden aan mensen die denken dat voedsel en drank naar iets smaken waarnaar ze niet smaken

Kleurstoffen
Helaas voor consumenten die precies willen weten wat ze eten, en gelukkig voor voedselfabrikanten die veel speelruimte krijgen, maakt de EU juridisch geen verschil tussen synthetische en natuurlijke kleurstoffen.

Net Echt
Imitatie is de kern van de voedingsindustrie. Productontwikkelaars hebben een constante drang om iets te maken dat lìjkt op het origineel.

Antioxidanten
Ascorbinezuur is de beminnelijke ambassadeur van de antioxidanten en wordt vaak voorgesteld als vitamine C. Maar het is een fabrieksproduct, gemaakt door genetische gemanipuleerde maïs te fermenteren, en in elk geval door er een reeks
chemische reacties op los te laten.

Vers
Voedselfabrikanten doen alles om het moment uit te stellen waarop hun producten hun leeftijd gaan tonen. Die behoefte is altijd sterker dan overwegingen van volksgezondheid. Daarom gebruiken ze allerhande al dan niet giftige conserveermiddelen en rekken daarmee de houdbaarheidsdata op.

© 2019 - 2023 Uitgeverij bouillon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel