Bart de Pooter

Vorige Artikel 4 van 10 Volgende

Beide boeken waren binnen een half uur verkocht, maar kijk vooral ook bij de andere bijzondere boeken!

 

november 2022

Sterrenchef Bart de Pooter (54) over de sluiting van zijn Pastorale eind dit jaar: “Er staan nog unieke dingen te gebeuren”

Het tweesterrenrestaurant Pastorale in Reet sluit eind december na dertig jaar definitief de deuren. In ruil krijgt Antwerpen er twee nieuwe restaurants van Bart de Pooter (54) bij. De chef hoopt nog een laatste keer zijn klanten te mogen verwelkomen in ‘zijn eerste kindje’. “Ondernemen betekent ook zichzelf voortdurend aanpassen,” zegt hij daarover.

Historisch afsluiten, dat is wat Bart de Pooter voor zijn Pastorale - in 2018 ‘Best Vegetable Restaurant of Belgium’- wenst. Zo zullen exact 30 jaar na de start van het sterrenrestaurant op kerstavond de laatste couverts op tafel liggen. “De Pastorale zal altijd mijn eerste kindje blijven”, vertelt de Pooter. “En als ik erop terugblik kan ik wel zeggen dat ik er iets mooi van heb gemaakt, maar na dertig jaar is het einde van het verhaal geschreven. Ik ben een creatieveling die nieuwe uitdagingen nodig heeft en zichzelf wil ontwikkelen, vandaar dat ik deze stap zet.”

Nieuwe uitdagingen
En of de Pooter nieuwe uitdagingen aangaat. Zo opende begin deze maand het restaurant WILD’n in vijfsterrenhotel Sapphire House Antwerp. “Door plantbased te gaan wil ik de mensen met verrassende maaltijden doen reflecteren over wat goed is voor de planeet.” Daarnaast opent de chef ook een nieuw concept ‘Vis van A’ op de Rijnkaai. Op 14 december zullen nieuwsgierigen terecht kunnen in de nieuwe viswinkel. Het bijhorende restaurant opent dan weer een maand later: “Met hangar 26-27 heb ik de mooiste locatie in Antwerpen gekregen. ‘Vis van A’ zal iets toegankelijker zijn dan de Pastorale, al neemt dat niet weg dat ook daar unieke dingen staan te gebeuren.”

Het team van de Pastorale verhuist volgens de chef integraal mee naar de twee nieuwe restaurants: “Nog een laatste keer klanten mogen verwelkomen in de Pastorale is de mooiste beloning die ik kan krijgen”, geeft hij nog mee.

Wij hebben twee prachtige boeken van deze chef. Die mogen naar een volgende fan:

    

Beide boeken in één verkoop.

© 2019 - 2022 Bouillon Magazine | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel