Wat zit er in uw eten - Corinne Gouget

Artikel 2 van 6
€ 12,00 (inclusief btw)

Bij aanschaf vanaf 10 gidsjes ontvang je met de code Bouillon30 
30% korting op de verkoopprijs. Vul de code in tijdens het bestelproces in de checkout.
---------------
Begin 2007 was Will Jansen in Frankrijk en zag het boekje Additifs Allimentaires liggen. Het was geschreven door Corinne Gouget en het benoemde alle tot op dat moment bekende E-nummers en hun mogelijke bijwerkingen. Veertien jaar had Gouget toen al onderzoeken en literatuur bestudeerd en dat alles opgenomen in een handzaam boekje. Die bijwerkingen zoog ze dus niet uit haar duim, die kreeg ze van toonaangevende onderzoeksinstituten.

Eind 2017 was het boekje echt toe aan een update en die was eind 2018 klaar.
Niet alleen een heel nieuw boekjes dus, maar ook een compleet vernieuwde app voor Apple en Android.

Tussen 2007 en vandaag zijn nòg eens 40 E-nummers (van de 360 die aan eten kunnen worden toegevoegd) door de EFSA verboden.
En dan moet je bedenken dat we, toen we in 2007 het boekje hier op de markt brachten,  door Nederlandse wetenschappers met de grond gelijk gemaakt werden. Ook met die 40 nummers -die nu dus verboden zijn- was “helemaal niets aan de hand, allemaal bangmakerij, goed onderzocht...” Oh ja? En waarom zijn ze dan nu verboden?
We hebben lang geleden besloten ons niets meer van ze aan te trekken en dat zouden we iedereen aanraden. De informatie is er, wil de ander daar geen gebruik van maken, vrijheid blijheid!

1) Oh ja, en voor de mensen die denken iets intelligents te zeggen en melden dat een tomaat en banaan bestaan uit E-nummers het volgende: er zijn inderdaad stoffen in een banaan of tomaat die ook een E-nummer hebben, maar die zijn NIET TOEGEVOEGD. Die zitten er van nature in. Over stoffen (meestal chemische, want veel goedkoper dan natuurlijke) die worden toegevoegd om iets kleuriger, langer houdbaar of zoeter te maken, gaat het boekje. Over E-nummers die in voeding zitten.
2) Dus niet over E-nummers in medicijnen. Die zijn van een heel andere orde. Je moet je niet gaan afvragen of de microkristallijne cellulose in je medicijn dan niet verboden is. Medicijnen zijn geen voeding. Het gaat om minieme hoeveelheden en de E-nummers daarin dienen een ander doel dan in voeding.

Bij aanschaf van 10 of meer gidsjes ontvang je met de code Bouillon30 
30% korting op de verkoopprijs. Vul de code in tijdens het bestelproces in de checkout.


--------------------------------------------------------------------------------

Er is ook een compleet bijgewerkte app:

https://enummers-app.nl/android/

https://enummers-app.nl/iphone/

 

 

 

 

© 2019 - 2024 Uitgeverij bouillon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel