bouillon! is een cultureel gastronomisch magazine in boekvorm, dat 4x per jaar verschijnt. Per 1 juli 2022 zijn Will en Anka Jansen ermee gestopt en wordt het voortgezet door Natasja van Dijk en Derrick Neleman. Op hun website bouillon.nl vind je binnenkort meer informatie.
Eten en drinken en alles daaromheen; het is doodgewoon cultuur. Elk land heeft daarin zijn eigen gewoonten en uitdrukkingen. Bouillon! probeert de gastronomie te linken met andere culturele expressies zoals geschiedenis, literatuur, fotografie, filosofie, muziek en culturele antropologie. In helder en vaak eigenzinnig geschreven artikelen van bekende Nederlandse en Belgische culinaire journalisten brengt bouillon! onder meer: - interviews met binnen- en buitenlandse topkoks
- literatuurstudies, die altijd met eten te maken hebben
- reportages over kunst in de gastronomie
- zoektochten naar zeezout, kastanjes en chocolade
- de geschiedenis achter kaviaar, tepanyaki of de aardappel
- verhalende reisverslagen
Bouillon is aantrekkelijk voor adverteerders: - de lezer is topkok, toprestaurateur of gepassioneerd amateurkok en geïnteresseerd
- in zaken als pannen, kookgerei, apparatuur, messen, kookboeken,
culinaire reizen, restaurants, kookcursussen, serviezen en glaswerk - aan de adverteerder valt kortweg uit te leggen dat het blad gaat over alles wat met
eten te maken heeft - de lezer is hoogopgeleid en goed verdienend en gewend veel geld aan eten en
kookgerei uit te geven - bouillon! staat in hoog aanzien en is een ideale omgeving voor A-merken. Er zijn
geen vergelijkbare media, vooral ook omdat bouillon in boekvorm is en een boek bewaar je, om nog eens iets na te lezen
Eigenschappen lezers: - Dikwijls hoofd- en eindverantwoordelijke, beslisser bij inkoop
- Grote vakinhoudelijke gedrevenheid
- Sterk gericht op kwaliteit
- Grote belangstelling in herkomst, de achtergrond van het eten
- Gepassioneerde belangstelling in zaken als pannen, kookgerei, apparatuur, messen, kookboeken,
culinaire reizen, restaurants, kookcursussen, serviezen en glaswerk.
|