Een bijzondere cuisson, maar niet zonder risico

Vorige Artikel 11 van 11
€ 29,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

De Nederlandse fotograaf Pieter Ouddeken werkte als docent fotografie aan de Haagse Kunstacademie. Zijn prachtige stillevens, met levensmiddelen maar ook vogels, servies en schelpen, waren voor Robert Kranenborg aanleiding zijn gedachten te laten gaan over zijn jeugd, het vak, collega-chefs, groenten, water, brood, vegetarische gerechten, bordpresentatie en nieuwe keukenapparatuur.

Kranenborg is een topkok die langzaam maar zeker naar de achtergrond aan het verdwijnen is, want zo gaan die dingen. Wij hebben hem meegemaakt in zijn gloriedagen en van alle koks die we kenden en spraken was er niet één met zoveel kennis èn het vermogen het onder woorden te brengen.
De afgenomen en prachtig weergegeven interviews zijn van Will Jansen en de vormgeving van Erwin Slaats. De uitgever was Arjen Woudenberg.

De tekst is in wisselende lettertypen en groottes, mat gedrukt en glanzend, met verschillende papiersoorten. Een lust voor het oog, grafisch echt fantastisch en vaak verrassend. De omslag van het boek is een gevouwen poster met een van de afbeeldingen uit het boek.

Dit is niet zozeer een receptenboek, wèl staan er bijzonder veel kookaanwijzingen en tips in.  Het is vooral 'ein Gesamtkunstwerk' van vijf creatieve geesten die elkaar snapten en alle ruimte gaven.

Het is een veel te onopgemerkt boek voor belangstellenden in fotografie, gastronomie en in grafische vormgeving en bindwijzen - echt een feestje!
We verzekeren je dat je zoiets niet eerder in handen hebt gehad.

 Met een verklarende lijst van keukentermen en een lijst van de afbeeldingen.

*Met cuisson wordt in koksjargon de manier van bereiden aangegeven.

 

© 2019 - 2023 Uitgeverij bouillon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel