L'art de la cuisine de Guy Martin
OverzichtL'art de la cuisine de Guy Martin
Engels Hardcover 9784915743108 636 pagina's
L'art de Guy Martin is een indrukwekkend, innovatief receptenboek dat drie sterren chef Guy Martin heeft gemaakt met de Japanse fotograaf Yoshihiro Saito. Martin is de grote chef van de Grand Véfour, het restaurant in de schaduw van het Palais Royal in Parijs, dat zijn gasten al sinds 1784 verzorgd eten voorzet. Gasten als Napoléon, Joséphine, Balzac, Brillat-Savarin, Hugo, Voltaire, Zola, Sartre, De Beauvoir, Cocteau en Callas.
Guy Martin: 'De geschiedenis heeft grote invloed op mijn kookstijl. De zielen van grote geesten dwalen door mijn restaurant en helpen me bij mijn creaties. Schilderijen, beeldhouwwerken, muziek en kunst inspireert. Daarom werk ik hier in Parijs, met al zijn musea.'
Dat is ook precies wat hij in Japan en bij Yoshihiro Saito en zijn staf gevonden heeft: een nieuwe, enorme inspiratiebron, die heeft geleid tot de productie van dit unieke boek. In alle opzichten is L'art de Guy Martin, op zijn beurt, een inspiratiebron voor koks en kunstliefhebbers. Het imponerende kunstwerk bevat 357 opzienbarende foto's van klassieke recepturen of gerechten die speciaal voor dit boek zijn gemaakt, 63 in totaal en op allerlei verschillende papiersoorten. Het is echt betoverend mooi. De cover is uitgevoerd in het damast dat op de tafels in de Grand Véfour ligt. De fraaie cassette bevat ook twee verzilverde chopsticks van Christophe.
De oplage is gelimiteerd, de boeken zijn genummerd. De tekst is in het Japans, Engels en Frans, 636 betoverende pagina's.