bouillon 69

Artikel 7 van 76
€ 5,00 (inclusief btw)

 

De cover
Die prachtige coverfoto's iedere keer, schudden wij natuurlijk niet uit onze mouw. Daar gaan uren zoekwerk aan vooraf. Maar omdat we zoveel beelden voorbij zien komen, zijn we niet snel verrast. Als we dan ook nog een foto in een bepaalde sfeer willen -in dit geval kerst- maar het mag er ook weer niet te dik bovenop liggen, komt er nog wel een extra uurtje zoeken bij. En dan stuiten we op Meringue crush van de Hongaarse Reka Csulak. Er volgt een stroom van emails heen en weer en ja hoor, opluchting, de koop wordt gesloten!

Food Photography&Styling by www.rekacsulak.com, Instagram: @rekacsulak

De inhoud:

De kok, de smid, het varken, tekst Jurriaan Geldermans, illustraties Angela de Vrede
De mussen waren nog aan het vallen toen Jurriaan Geldermans ons al het geestverruimende kerstverhaal De kok, de smid, het varken stuurde. Dat begrepen wij wel, want natuurlijk geen gast te zien daar in het verre Moux-en-Morvan. En dan suddert zo’n verhaal een paar weken, we kopen alvast een kerstboom om in de sfeer te komen, proberen te bedenken hoe we dat gaan opleuken, wie dat gaat opleuken... en  dan komen we uiteraard weer terecht bij Angela de Vrede.  


De boletenknuffelaar uit Grolloo, tekst Kees Sterrenburg

Al die kleurrijke mensen die we in de loop der tijd ontmoet hebben, met van die prachtige verhalen ook. En toch is er altijd ruimte voor nog meer. Kees Sterrenburg, zelf ook al niet de saaiste man, kwam door bouillon op ons pad. En die kan dan weer zo aanstekelijk vertellen over zìjn vriend Harry, De boletenknuffelaar uit Grolloo.


Knisperend en blozend, tekst Kathy Mathys

Kathy Mathys haalt herinneringen op, over bruisende markten uit haar jeugd en mijmert na met de boeken die ze in haar kast heeft staan.


Doe het goed of doe het niet, tekst Will Jansen

Will Jansen interviewt de koks Dennis Kuipers en Pascal Jalhaij over de Irish Beef-club, waar ze lid van zijn.


Eten boven de poolcirkel, tekst en foto’s Marloes Kemming

Marloes Kemming reisde nog net voor de lockdowns door het land van de sami.


Achterbuurtdruiven, tekst Nicolaas Klei

Achtergestelde druivenrassen als palomino, sylvaner, xarello, bobal, país en cinsaut worden door Nicolaas Klei is het zonnetje gezet.


100 Dingen, tekst Will Jansen en Jörg Zipprick

"Dat lees ik altijd", vertelde onlangs Angélique Schmeinck. "Soms heb ik gewoon behoefte aan even een kort verhaaltje, nou dan voldoet het prima. Net als die prachtige boekrecensies trouwens."


Hollandse meesters middenin de wei, tekst Liesbeth Lagemaat

Ooit gehoord van Liesbeth Lagemaat? Oh, nou wij niet. En die stuurt dan opeens een verhaal over grintende paden, sliertende wolken, dansende zwaluwen en wuivend riet. En dat blijkt dan een dichteres van aanzien te zijn. Voor ons schreef ze het verhaal Hollandse meesters middenin de wei. Je moet er maar opkomen.   
             

De natuur in de menselijke maat, tekst Eelco Schaap

Die man is werkelijk van alle markten thuis. Dit keer deelt hij met ons zijn kennis over plantennamen.


Diep heet vet, tekst Wolf Schaep

De frituur ligt onder vuur. Naast bewerkt industrieel voedsel, staan ook de extreme verhitting én vet eten ter discussie. Bouillon ging te rade bij Ubel Zuiderveld, de foodservicejournalist, die zich al jaren opwerpt als frituurschrijver.


Levenswater van verloren vruchten, tekst Will Jansen

Tweede keus vruchten, leveren mooie vruchtendistillaten op.


Een band van bier, tekst Raymond van der Laan

Wijnschrijvers van statuur vinden al jaren een plekje in bouillon, maar het duurde best lang voordat de gloedvolle verhalen van bierschrijvers ons opvielen.


A goodly sallet!, tekst Caroline van Ommeren

Voor de echte salades moet je bij Caroline van Ommeren zijn.


Wijn op theeplantage Het Zuyderblad, tekst Susette Brabander

Thee uit Nederland. Het moet niet gekker worden! In het verhaal Wijn op theeplantage Het Zuyderblad van Susette Brabander lees je dat dat echt de normaalste zaak van de wereld is. Er moest alleen even iemand op het idee komen.


We zijn gewoon erfelijk belast, tekst Will Jansen


De uitgekookte kok, tekst Will Jansen

Bij bouillon zijn we niet van de hipste, de populairste of de slimste. Wij zijn van de echtste. Dat is een lange weg, maar wel een fijne weg. Will Jansen ging voor de zoveelste keer in gesprek met zijn goede vriend Arjan Pronckheer Smit, maar dit keer schreef-ie het ook eens op. Tegen de teloorgang der dingen. Lees, bewonder en begrijp de beweegredenen van deze eigenzinnige chef.

Samenwerking met eten zoeken is de basis van het leven, tekst Michiel Korthals
In dit artikel doet hij voor ons een filosofische duit in het zakje van de actuele discussie over het belang van de symbiose tussen mens, dier en plant.


Wierewaaien, tekst Wendy Ripassa


Tieme Hermans vult zijn buik bij de Bataks

De Bouillonambassadeurs

© 2019 - 2024 Uitgeverij bouillon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel